Fòrum de reflexió sobre les causes de la situació actual del sector immobiliari i les prespectives de futur

24 febrer 2012 por Elisabet Planas

dsc02202

PLANAS & PLANAS – Advocats va assistir ahir al “Fòrum de reflexió sobre les causes de la situació actual del sector immobiliari i les prespectives de futur”, organitzada per la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i Comarca que es va celebrar a Terrassa a la sala Fòrum del Diari de Terrassa a les 19 hores.

El fòrum es plantejava les següents qüestions:

  • Com s’ha arribat a la situació actual? Estem davant dels efectes d’un “boom” o d’una “bombolla” immobiliària?
  • Han estat adequades les mesures legislatives adoptades per l’anterior i per l’actual govern?
  • Durarà molt més temps la crisi d’aquest sector? Quines poden ser les perspectives de futur del sector immobiliari? I quines són les recomanacions que podrien ajudar a reactivar aquest sector?

A totes elles van intentar donar resposta les ponències de José Antonio Garcia-Durán de Lara, catedràtic de Teoria Econòmica de la UB, des d’una perspectiva més general i, per tant, centrant-se més en la macroeconomia; i Joaquim Clusa Oriach, economista i soci fundador de Mur & Clusa Associats, S.L., que va analitzar el sector amb dades concretes de l’àmbit català i local, del Vallès Occidental (Terrassa i Sabadell), és a dir, des de la vessant microeconòmica. Moderava el debat el professor titular de Teoria Econòmica de la UB, Jordi Melé Carné.