Informació electrònica municipal

16 agost 2012 por Joan Planas

logo-diari-terrassa25

Cap descobriment fem si destaquem la importància d’internet i les xarxes socials tenen avui. Tot –quasi bé- és a la xarxa. Inclusivament la ignorància. Per la xarxa ens assabentem que la Generalitat de Catalunya és una desconeguda, i és així perque l’Ajuntament de Terrassa resulta que li ha intentat notificar tres multes de trànsit, totes elles el dia 24/5/2012 a tres cotxes diferents, segons resulta de l’edicte de notificació del 10/8/2012, que surt penjat a la web de l’Ajuntament (l’edicte es fonamenta “per haver resultat infructuosos els intents de notificació personal domiciliària, per desconeixement del seu domicili, per absència en el moment de practicar-se la notificació de denúncia, o per no saber o negar-se a signar l’avís de recepció, servint de notificació en forma amb plena virtualitat legal d’aquest acte, així com de les successives actuacions fins el termini del procediment). D’altres edictes penjats a la mateixa web municipal també desconeixen el domicili de la Generalitat (entre d’altres un del 3/8/2012, un del 1/8/2012 per parlar només dels penjats aquest mes d’agost), la qual cosa em fa pensar que potser jo estic confós i el que atribueixo a ignorància, té altres motius.

Realment si sé de l’eficàcia dels serveis municipals hauria discutit i no pagat una multa que em va posar un agent prepotent i impresentable fa un parell de mesos (els fets van ser: Em para l’agent d’una parella; el seu company sempre mirant cap a un altre costat, em fa baixar del cotxe –per la qual cosa em trec el cinturó- i em diu que em posa la multa per no dur el cinturó;  quan li dic que ell ha vist que el duia, em diu que me l’acabava de posar i que si ho discutia em posaria una altra denúncia per passar un semàfor en taronja). Simplement li hauria dit a l’agent prepotent que l’enviés a la Generalitat de Catalunya.

Però és que en un edicte del mateix Ajuntament del dia 7/8/2012, es notifiquen 20 sancions per denúncies de trànsit  a una empresa de geotècnia amb domicili a Terrassa i que es pot trobar fàcilment per internet (on es pot trobar a més del domicili, qui és el seu soci únic, les xarxes socials on és aquest, el butlletí oficial del registre mercantil amb la data de constitució, etc), o tres i quatre multes a gent coneguda en aquest i d’altres edictes municipals (un ex regidor municipal de Terrassa que han tingut responsabilitats polítiques al mateix Ajuntament; el dia 2/8 hi ha 6 notificacions a una empresa amb botiga i domicili obert al públic a Terrassa).

Realment totes les notificacions que es pengen a la web municipal s’executen? No em sé imaginar que un bon dia l’agent recaptador municipal de Terrassa s’adoni que pot anar a la Plaça de Sant Jaume, just davant de l’Ajuntament de Barcelona, i embargar el pal de la senyera (potser sóc un mal català si indico que també es pot trobar la “Generalitat” al link  http://www.gencat.cat/web/cat/presencial.htm, però m’arriscaré).

Pregunto, amb tanta informació que es pot trobar sense moure el cul de la cadira i només amb un ordinador al davant, com acaben totes aquests notificacions? Les cobra algú? Se’n fa algun seguiment? O som quatre idiotes els que les paguem?