La mentida de les 500 famílies

28 abril 2011 por Joan Planas

Fa molts dies que tenia ganes d’ocupar-me de la gran mentida que des de Iniciativa per Catalunya, residu despistat de l’esquerra ex-comunista, que orfe dels seus objectius històrics, abandonada pels treballadors, lluita aferrissadament per a defensar qualsevol causa que pugui ajudar-la a mantenir els llocs de representació –que comporten també espais de domini de sectors funcionarials i mamandurries diverses que permet el sistema- que van des de mantenir un discurs mediambientalista de caràcter fonamentalista fins a una pretesa defensa dels pobres contra els rics. I li surt bé.

En aquest darrer espai, ha fet de la oposició a suprimir l’impost de successions, l’impost sobre les herències, una causa recurrent sobre la que seguir llaurant.

El lector o jo mateix, podríem estar a favor o en contra de mantenir o suprimir l’impost de successions. Pot ser un tema de debat seré, però en tot cas no ha de ser de discussió visceral.

Contràriament els que manen a Iniciativa per Catalunya, embolcallats amb socis de govern amb la mateixa necessitat de fer-se sentir quan també el seu univers existencials s’ha exhaurit, es serveixen d’estúpids arguments (per aquest motiu el tripartit no va anar molt més lluny en la reforma i supressió de l’impost sobre successions).

El missatge és simple i el parlamentari Herrera, l’externalitza cruament, amb les corifeus Laia Ortiz i Dolors Camats: L’impost sobre les herències  només afecta 500 famílies riques.

El discurs és tant idiota per simple, com eficaç. Així el candidat d’ICV-EUiA, Esteve Martínez per Mataró, ha explicat que la seva formació se sumarà a les mobilitzacions socials en defensa dels Serveis Públics, com la Sanitat i l’Educació, que segons ell, “el Govern de CiU està intentant eliminar”. Martínez i una nodrida delegació d’ICV-EUiA de Mataró van participar la mobilització del 14 d’abril, convocada per sindicats i organitzacions de treballadors, afirmant que  “l’Educació i la Sanitat no estan en venda”, i que “el Govern no pot anar fent retallades en serveis bàsics dels que es beneficia tota la població, “mentre fa favors als seus amics, eliminant un impost que només pagaven les 500 famílies més poderoses de Catalunya”.

Valdria la pena que posem nom a les coses. Quan parla de 500 famílies, es refereix als Oliu, els Tries de Bes, al Puig de la colònia, als Carulla, als Bertrand de Caralt, als Tusquets, als Bassat, als Clos, als Ferrer Salat, als Fainé, als Gaspart, als Garcia-Valdecasas,  als Coromines, etc. Perquè tots aquests ni han pagat, ni pagarien, ni pagaran mai l’impost, es suprimeixi o no. Ells, faran ús de tota la normativa fiscal aprovada per l’esquerra estatal (la nacional no té competències legislatives), per tal que no hagin de tributar i que on d’altres paguen  35 per cents, ells amb les seves SICAV només paguin un 1 per cent. A cap lloc de l’Estat l’esquerra ex-comunista i avui eco-socialista (una definició que atesa la proximitat del Sant Jordi i de forma literària podríem definir com miccionar contra el vent), demana el restabliment de l’impost sobre successions i aquí, perduts en un lerrouxisme estúpid i un discurs oportunista, ens fan perdre el temps.

On eren per a impedir la despesa en matèries primeres i la insostenibilitat, així com advocar per suprimir els llocs de treball estèrils, en la creació i manteniment d’entre d’altres els AVE a Guadalajara, Tardienta, Valdeluz,  Antequera, Huesca, Calatayud, Leon i resta de pobles elevats a la categoria de capitals de província de Castella? O en els aeroports de Castelló, Ciudad Real o Lleida, per posar només tres exemples? O el frau dels ERE a Andalusia i Extremadura? Tot això pagaria el dèficit sanitari de 20 anys. M’acabaria fent mal la mà si podés escriure tots els disbarats i contradiccions, però que m’expliquin i expliquin a tothom la mentida de les 500 famílies, perquè sabent que els rics no paguen, amic lector, potser estan parlant de continuar fent pagar la seva família quan vostè es mori.