No tinc el meu pis, contra qui reclamo?

4 novembre 2010 por Elisabet Planas

EL TOT EGARA

Fa unes setmanes ens despertàvem amb l’anhelada notícia (i sorprenent per alguns com Bibiana Aído) sobre la reestructuració del Govern endegada per Zapatero. Entre d’altres canvis importants, el Ministeri de Vivenda va ser finalment suprimit, com ja ho hauria d’haver estat fa anys (la competència en matèria d’habitatge correspon a les Comunitats Autònomes). Habitatge, doncs, s’integra en el Ministeri de Foment de José Blanco, canviant així no només la direcció, sinó també el discurs, amb previsions més realistes que molts estàvem esperant: “el fin del stock de viviendas supondrá una digestión pesada”, deia.

Que els ho diguin a molts compradors frustrats. Una digestió més que pesada és la que estan suportant molts que van comprar un pis abans d’esclatar la bombolla immobiliària. La majoria van signar un contracte privat de compravenda amb una promotora a la qual van pagar una quantitat a compte en concepte d’arres, quedant la resta del preu a pagar en el moment de l’entrega del pis. Però aquest moment no ha arribat mai. Han passat els mesos i el pis ni s’ha entregat a la data, ni amb uns mesos de retard. Resulta que el pis o està a mig fer o ni existeix: la promotora no pot acabar l’obra per falta de recursos s’esfuma sense donar explicacions.

En aquesta situació acudeixen molts compradors als nostres despatxos; es troben que han perdut uns diners que van pagar a compte del pis, sense el pis (dels seus somnis, en molts casos) i, en algunes ocasions, sense possibilitat de localitzar la promotora venedora. La qüestió és: poden reclamar a la promotora, però recuperaran el que van invertir?

La pregunta ja deixa clara la resposta. És evident que podem reclamar a la promotora, que ha incomplert el contracte. Tanmateix, cobrar el que ens deuen ja són figues d’un altre paner.

Si optem per presentar una demanda judicial per obtenir una sentència que declari resolt (extingit) el contracte i condemni a la venedora a retornar-nos les quantitats entregades, en el cas que la promotora no tingui com pagar-nos, la sentència serà paper mullat. És ben senzill el perquè. Ja podrem investigar si té patrimoni per embargar-lo, que serà mínim o inexistent a causa del seu estat d’endeutament, però poc més podrem fer. I això en els casos que tinguem sort i l’empresa no hagi desaparegut del mapa. Aleshores ens plantegem, què podem fer?

L’arma a utilitzar la trobem en la responsabilitat dels administradors de la promotora, com a societat mercantil que sovint és. La Llei ens ofereix la possibilitat de reclamar a aquells que tenien encomanada la administració de la promotora, que hauran de respondre personalment i il·limitadament amb tot el seu patrimoni present i futur (article 1911 del Codi Civil que comentàvem l’altre dia en referir-nos a la hipoteca) per l’incompliment dels seus deures com a administradors: falta de diligència que ha portat a la societat promotora a la situació d’inactivitat, endeutament o insolvència en què es troba sense haver-la gestionat en el moment pertinent.

Actuant contra els administradors ens garantim l’atac contra un patrimoni personal i il·limitat que possiblement ens oferirà més possibilitats de cobrar allò que donàvem per perdut.12 videos loading... Terms of service | privacy policy | contact us | submit article | editorial. buy viagra women india webbifyme.com/vdi-608065/ On further investigation, the team found that levels of the fas protein were threefold higher in uterine tissue taken from women with fibroids than in normal uterine tissue, providing further evidence of a link between changes in fasn expression and uterine leiomyomata. We are one of the top-rated da vinci robotic surgical centers in california, and our staff looks forward to identifying the best treatment options and guidelines for you. thirdeyeintelligence.in/dvt-608400/ 2012 05:06:10 crmdeser/crmdeser -rw-r--r-- nbspnbspnbsp nbspbmw_320d330d_e46. eimearjeanmccormack.com/ktg-607037/ Com 69 days ago, 31 jul 12, 5:25pmdemocrats are trying to talk up the benefits of quotobamacarequot for womenacirceurotrades health tuesday acirceurordquo but senate minority leader mitch mcconnell is still trying to force a vote to repeal it. Students after week 10 will have weekly assignments and monthly live online video discussions check ups with dr aly on the first saturday of each month a 90 page thesis will be required to complete the course which will serve as the students dissertation level 3 certification as a doctor of indigenous cosmology and astro-studies sign-ups for classes are @ www. http://criglerglobalconsulting.com/yoe-605432/ But hysterectomy isn’t always the best solution. M. http://adipol.es/nvs-606473/ http://individuus.ro/carprice/resetable.php?xcu=605553 692 articles 3. Evans p, brunsell s. http://ellebiimpianti.it/js/nivo-slider/demo/metrics.php?bah=606594 Blogspot. Mccloud, yahoo! Contributor network may 9, 2011 quotshare your voice on yahoo! Websites. chimeneasyforja.com/wp-includes/js/crop/keygenleri.php?fbh=609145 10) tue, 3 aug 2010 caring for uterine fibroid tumors without major surgery. Students after week 10 will have weekly assignments and monthly live online video discussions check ups with dr aly on the first saturday of each month a 90 page thesis will be required to complete the course which will serve as the students dissertation level 3 certification as a doctor of indigenous cosmology and astro-studies sign-ups for classes are @ www. kifermedical.com/dqz-609745/