Un estiu fructífer amb normativa a Catalunya

9 setembre 2010 por Elisabet Planas

EL TOT EGARA

Tornem de les vacances i és moment de fer balanç, de repassar com han anat, si n’hem tret profit. N’hi ha que no han pogut gaudir d’un lapse de temps de descans, ja sigui perquè la feina no afluixa i s’ha d’aprofitar en plena crisi, ja sigui perquè agafar-ne (de vacances) en els temps que corren, no queda bé (fixem-nos en el senyor ZP, que amb una setmana n’ha tingut prou). I a aquests, els que han treballat, també els toca rendir comptes sobre la marxa de l’estiu.

Com tot Govern (encara que sovint pensem que les vacances se les prenen durant tot l’any), la Generalitat i les institucions públiques catalanes no han penjat el cartellet de “tancat per vacances”. I ens preguntem, què han estat fent aquests dies els nostres polítics (apart de discutir-se per les conclusions de la Comissió sobre el cas Millet i la Fundació Trias Fargas, la pre-campanya electoral, els Castells que cauen de les llistes i un llarg etcètera)?

Els nostres, sigui amb la finalitat que sigui (“pensi malament i encertarà”), sembla que s’han posat les piles. Ja el DOGC de 23 de juliol publicava la Llei 22/2010, del 20 de juliol, del Codi de consum de Catalunya, iniciant un període estival fructífer que culminava amb la publicació al DOGC de 5 d’agost de tres normes rellevants: en primer lloc, el Llibre Segon del Codi Civil de Catalunya, relatiu a la persona i la família (Llei 25/2010, de 29 de juliol), que completa el Codi Civil català; en segon, la Llei 26/2010, de 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; i per últim, el Decret Legislatiu 1/2010, de 3 d’agost, pel qual s’aprovava el Text Refòs de la Llei d’Urbanisme.

Algunes d’aquestes novetats legislatives les comentarem en les properes setmanes.